Muut eläimet

Tilallamme seikkailee kanien lisäksi myös muitakin eläimiä. Tilalla asuu kaksi kissaa ja koiraa sekä parvet viiriäisiä, ankkoja ja kanoja. Kissojen työnkuvaan kuuluu hiirikannan pitäminen aisoissa sekä tottakai koko pihapiirin toiminnan valvominen ja nokostelut heinäpaalien seassa. Koirat pitävät huolen, ettei hiirtä isommat kaksi tai nelijalkaiset pääse pihaan ilman tervetuliaiskonserttia. 🙂

Mokoma

leikattu uros
s. 2017

Mokoma on oikea kotihiiri, joka ei omilta mailtaan poistu. Hän valikoi hyvin tarkkaan ihmiset joille näyttäytyy, mutta jos satut olemaan Mokoman mieleen, pääset kuulemaan hänen kantavan miau-konsertin sekä hyvin arvokkaan läheisyyden.

Pörrö

leikattu uros
s. 2018

Voi Pörrö Pörrö … Hän se on varsin huoleton poikamies suoraan maaseudun sydämestä. Pörrö rakastaa olla sylissä kunhan muistaa rapsutella jatkuvasti. Tämä poika näyttää kynttä ja hammasta mikäli erehdyt lopettamaan liian ajoissa. Tämä herra ei ylimääräsiä stressaa.

Reiska

leikattu sekarotuinen uros
s. 29.2.2012

Tästä herrasta olisikin monen monta juttua ja tarinaa kerrottavana, mutta jätetään ne toisiin yhteyksiin. Reiska on rautainen pappa jolta ei menoa ja meininkiä puutu. Se vartioi pihaa erittäin tarkasti ja Reiskan mielipuuhaa onkin jahdata variksia, harakoita, kettuja ja välillä vähän kissojakin pitkin pihamaita. Omalle perheelle Reiska on mitä ihanin ja rakastettavin tyyppi, joka on aina paikalla ja valmiina kuin partiopoika!

Aksu

Itäeuroopanpaimenkoira, uros
s. 20.10.2022

Aksu saapui meille 23.12.2022 Haminasta suoraan kasvattajan luota. Tämä poika se onkin varsinainen asentaja Aksu, jolla on aina vauhtia 110 lasissa! 😀 Aksu opettelee tilan arkea ja sen touhuja pikku hiljaa Reiskan avustuksella. Aksu seikkailee myös paljon emännän mukana työreissuilla, jotta Aksusta tulisi avarakatseinen fiksu nuori mies.

Kuvassa Aksu loikoilee kanien palkintojen äärellä, kaikki mikä on saatavilla se otetaan itselle … tuumien Aksu 😉

Ankat

Tilallamme asustaa tällä hetkellä 4 aikuista Myskiankkaa. Myskit saavat kulkea ja laiduntaa vapaana pihassa (poikkeus lintujen ulkonapitokiellon aikana), jossa ne pääsevät etsimään lajinmukaista ravintoa vapaasti. Tämän lisäksi Myskeille on kaivettu pieni lampi pihallemme, jossa ne mielellään kylpevät ja huuhtovat naamaansa. Yöksi Myskit menevät omaan koppiinsa, jossa heillä on munintapaikat, puhdasta juomavettä sekä ruokaa jatkuvasti tarjolla. Mökin ovi on vain yöt kiinni, jotta päivisin ankat pääsevät halutessaan sinne esimerkiksi syömään, munimaan sekä lepäilemään.

Viiriäiset

Viiriäisiä on tällä hetkellä kaksi pienempää parvea, mutta lisäystä on porukkaan tulossa …
Viiriäiset asuvat talvikauden kanalassa/kanilassa seinälle rakennetuissa häkeissä. Häkeissä on kiinteä pohja ja reilusti kuiviketta, jossa on mukava tepastella ja kylpeä porukalla. Kesäksi viiriäiset muuttavat ulos, jossa jokaiselle parvelle on tehty oma siirrettävä häkki. Häkkiä siirretään päivittäin, jotta viiriäiset pääsevät tepastelemaan puhtaalla vihreällä nurmella sekä

Kanat

Meidän kanaparvessa on tällä hetkellä kanoja 7 kpl ja 1 kpl kukkoja. Kanoja löytyy monessa eri rodussa, mm. 1 Bielefelder, kääpiö koch, araucana sekä erilaisia värimunijaristeytyksiä. Kukkona meillä on kääpiö koch.
Kanat ovat puhtaasti omatarvetuotanto kanoja, eikä niiden munia myydä asiakkaille.
Kesällä kanamme vaeltavat vapaana pitkin pihaa Reiskan tiukassa vartioinnissa ja yöksi menevät tarhaan turvalliseen ympäristöön nukkumaan. Talvella kanat asuvat lämpimässä rakennuksessa niille tarkoitetussa tilassa, johon pyrimme mahdollisuuksiemme mukaan tarjoamaan erilaisia virikkeitä. 🙂

Shopping Cart
Scroll to Top